Kata Pedoman

"Tidak ku pandang rupa parasnya, tapi perangainya. Tidak pula ku pandang siapa yang berkata, tapi kata-katanya"

Berita : Ekonomi

Simpanan Emas China Tinggi! Klik Di bawah Untuk Info Lanjut

MAKLUMAN

Semua tulisan aku di dalam blog ini, hanyalah sebagai pendapat peribadi aku sahaja dan tidak menuntut kepercayaan sesiapa dan apa-apa. Dimaklumkan. Hee hee....
MAKLUMAN akudtgdrpantek @ ADDP :

SESIAPA yang "rela hati dan suka hati" mahu bersahabat dengan ADDP di dalam Lancang Kuning ADDP, sila berhubung terus dengan ADDP di alamat Email : akudtgdrpantek@gmail.com - Sila sertakan no telefon, nama penuh dan alamat. Serta berikan maksud dan tujuan, mengapa Anda mahu menjadi Sahabat ADDP? Hanya yang benar benar "berkelayakan" kerana ALLAH dan RosulNYA sahaja yang akan diterima sebagai Sahabat ADDP. Fasa pertama ini dibuka hanya kepada +- 300 orang sahaja. Sesiapa yang berminat disyaratkan mengikut Adat dan Adab di dalam Lancang Kuning ADDP iaitu segala agenda "kepentingan peribadi duniawi" Anda TIDAK BOLEH diletakkan sebagai keutamaan diri. Dimaklumkan. Sekian dan tak lupo...heheee

Monday, 14 October 2013

Perihal - MOM - Emas Dan Kebangkitan Nusantara - BAH 1


link : http://militaryofmalaysia.net/2013/05/emas-dan-kebangkitan-nusantara/


At 2013.05.18 19:47, akudtgdrpantek said:


kihkihhhh…dalam rumah sendiri kita boleh buat tak seperti tu, tanpa ada peraturan hidup?…memang benar dalam islam (MELAYU/penyerahan) kpd tuhan tiada berbangsa bangsa…kerana roh itu tiada berbangsa bangsa spt jasad!…tapi itu di sana, bukan di sini…pasal kita maseh berjasad di sini!…muhd sendiri bangga dia sebagai berjasad bgsa arab!…di sini kita hidup memakai peraturan di dlm pengesaan kpd tuhan…masing masing bangsa harus ada rumahnya sendiri dan tidak boleh mengganggu di rumah org lain, walaupun mereka itu beragama islam!…kalau orang “islam sebenar islam” mereka tidak akan ambil hak orang lain dan dia tidak akan kata islam itu sama semuanya di sini bukannya di sana!…heheee

KHAS kepada pembaca yg “percaya” sahaja…

PADA aku sahaja…kihkihhh…yg berlegar-legar ke seluruh dunia, dari satu negara ke satu negara, bukannya fizikal emas itu tapi hanya “paper” sahaja…maknanya di sini ialah “paper” tadi itu di “roll over program”kan utk mendapatkan “high yield”…kalian semua boleh faham ke ni?…heheeee

At 2013.05.13 12:31, akudtgdrpantek said:

KHAS kepada semua pembaca yg “percaya”…
“PADA aku sahaja”…kihkihhhhkihhhh…gelinya pantek aku nii bila ramai yg maseh lagi mengagong agongkan cherita pasal kekayaan empayer sedunia si rothschild itu!…sesungguhnya cherita itu ialah cherita yg sudah “basi” yg bersepah dlm semua media sejak berpuluh tahun dulu lagi!…terlalu ramai di dunia ini yg ada pengetahuan sebegitu!…bukan ke aku dah kata dlm tulisan aku sebelum ni, bahawa cherita “semasa” yg bersangkut paut dgn perkara ini, tidak ada ditulis di mana mana saluran media, baik dlm negara mahupun luar negara!!!…”ahli” yg tahu lebih suka mendiamkan diri shj, tapi tidak aku setakat ini lah!…utk makluman kalian, $500 trillion kekayaan rothschild itu (kalau maseh ada lagi lah atau pun blh jadi dah hangus dalam “world derivatives market” skrg ini – losses?…heheeee) maseh “TERAMAT” jauh saiznya utk menandingi saiz dana (TUNAI!!!) yg di bawah kuasa grand master ii itu!…heheeee…kalau kalian berada pd “kedudukan” aku dan “tahu” tentang permainan “sistem duit buat duit dunia” (world roll over program / world high yield program) itu,lebih lebih lagi “big boys program” (sandaran “aset” raja raja dunia itu @ king soloman mines) yg di bawah kuasa “kredit line” si grand master ii itu “terutamanya”, maka kalian akan bersetuju dgn apa yg aku cakap selama ini HANYA di blog ini “sahaja”!!!…empayer kewangan rothschild sedunia skrg ini tak ubah seperti segenggam garam yg dicampak ke laut!…utk kalian semua pembaca sekeliannya baik di dlm blog ini dan juga di dlm semua blog blog di luar sana itu, maka di sini aku beritahu juga lah tentang peperangan kewangan dunia ( “world financial armageddon” ) skrg ini telah “dimenangi” oleh “banker MELAYU” itu, di bawah payung sang MELAYU malaysia “NUSANTARA” Grand Master (ii) @ “Khalifah” Dunia Baru (ii), New World Order (ii)!!!…maknanya di sini ialah empayer rothschild sedunia itu telah kalah dan sedang jatuh berguling guling skrg ini!…pasal Grand Master ii inilah maka seluruh negara di dunia termasuk negara Israel baru baru ini memandang baik kpd MELAYU malaysia kita ini dan mahu bersaudara sekali dgn kita “MELAYU” malaysia “NUSANTARA” ini, BUKANNYA PASAL perdana menteri kita sebelum ini, yaaa!!!…pm hanya dapat nama sahaja!!!…boleh faham ke ni?!…heheeeee…kpd shah paskal, kalau tulisan aku ini “salah” maka tolong padamkan dari blog engkau ini, ya!…t.k.heheeee sekali lagiii…

At 2013.05.13 19:21, akudtgdrpantek said:

KHAS kpd yg “percaya” sahaja…
PADA aku sahaja…sokonglah NAJIB!…jangan sokong muhyiddin pasal dia orang mahadir…kalian pernah dengar tak kata kata – “serigala bertopengkan kambing biri biri”?!…siapakah orangnya yg mahu menghilangkan kuasa raja raja MELAYU dan mahu menghilangkan bahasa MELAYU dalam sistem pendidikan negara malaysia?…siapakah orangnya yg mahu merembat “dana” dalam sistem bank dunia tanpa restu dari tuan punya dana si pemegang kunci itu, tapi tak berjaya?…ntah lahhh…heheeee

At 2013.05.14 17:30, akudtgdrpantek said:

KHAS kpd yg “percaya” sahaja…
“PADA aku sahaja”…sokonglah NAJIB dan pertahankan kedudukan beliau sekarang ini dari fitnah ajen ajen freemason yg dah amat “tertekan” sekarang ini!…dahulu yang mahukan institusi beraja MELAYU dihapuskan dan juga bahasa MELAYU dihapuskan sama ialah “penceroboh”" british freemason!…kalau dibuat perbandingan antara NAJIB dgn mahadir dalam perkara “mendaulatkan” semula institusi beraja MELAYU dan bangsa MELAYU ini, maka amat jelas sekali bahawa NAJIB lah orangnya yg “sebenar benar” memperjuangkan perkara ini!…boleh jadi kerana ada kesedaran dalam diri beliau sebagai seorang yg berdarah keturunan MELAYU yg “sebenar” serta memiliki susur galur berdarah RAJA yg sebenar yg mengalir di dalam tubuh badan beliau itu!!!…janganlah kita semua darah keturunan MELAYU sekarang ini “tertipu” dengan apa yg ada di depan mata kepala kita sekarang ini…sesungguhnya pembanggunan material itu adalah mengikut kehendak zaman, bukannya pm…sesiapa pun yg menjadi pm akan melakukan perkara yg sama bilamana diberi peluang dan ruang utk mendapatkan nama dan populariti masyarakat dunia oleh majlis raja raja MELAYU malaysia!…berilah sokongan 100% kpd NAJIB dan pertahankan beliau dari agenda “halus” ajen ajen freemason yg ada di tanah MELAYU kita sekarang ini…sesiapa yg mahukan sistem beraja MELAYU berdaulat dan bangsa MELAYU berdaulat dikembalikan semula maka berilah sokongan kpd NAJIB sekarang ini juga!…heheee

At 2013.05.14 17:53, akudtgdrpantek said:

KHAS kpd yg “percaya” sahaja…
“PADA aku sahaja”…tujuan dan matlamat british freemason dan ajen ajen mereka di tanah MELAYU ini dalam agenda mereka untuk menghapuskan “institusi beraja MELAYU” ialah kerana mahu mengambil alih semua “HARTA EMAS MELAYU” yang tersimpan, baik di dalam negara mahupun di luar negara “terutamanya” itu, sejak dahulu lagi!…pesan aku, berhati hatilah dengan “perang saraf” ajen ajen freemason di tanah MELAYU sekarang ini yg hidupnya penuh dgn “bermuka muka”, sedangkan merekalah sebenarnya yg membaling batu itu tetapi sembunyikan tangan lalu menuduh orang lain pula yg melakukannya!!!…dah lama dah dia buat kerja ni…ada yg dah mati, ada yg maseh hidup sekarang ni…heheeee

At 2013.05.15 17:50, xylon said:

Sebab apa emas dikembalikan dan disimpan di negara China . Jawabannya ialah :
1. Beberapa tahun lepas , India meminta balik emas yg disimpan di dlm US Federal Reserve dan World Bank. Emas yg dikembalikan tersebut telah ditukar menjadi Molybdenum . Hanya luaran sahaja emas.
2. Disebabkan peristiwa tersebut, maka Jerman pula menaruh kesangsian terhadap US Federal Reserve dan World Bank. Mereka takut emas tersebut hilang. Maka Jerman meminta balik emas dan menghantar surveyor utk menilai ketulenan emas di situ .
3. Sebagai persediaan WW3, Rothschild telah melarikan sebahagian US Dollar ke China. Asalnya, mereka merancang Yahudi bertempur dgn Islam. Tetapi sebaliknya, dgnTakdir ALLAH, Kristian pula yg ingin bertempur dgn Yahudi. Sebagai melawan kebencian Kristian (setelah 9-11), maka Yahudi memindahkan sebahagian besar US Dolar ke China.
4. Disebabkan ekonomi US yg semakin tidak stabil, dan juga ketidak jujuran USFR dan WB terhadap simpanan emas, maka emas tersebut diminta balik oleh Raja2 Melayu utk dikembalikan kpd kita .
5. Disebabkan Yahudi telah membina pengkalan ekonomi di China, dan terlalu banyak politicking di dlm Bank Negara Malaysia, maka wang tersebut dipindahkan ke sebuah bank yg berpusat di China. Itupun World Bank tak mampu nak bayar. Disebabkan banyaknya songel WB nie, maka bunga 4% setahun telah dikenakan kpd WB sekiranya mereka lambat memulangkan bon Raja2 Melayu tersebut .



At 2013.05.15 12:36, akudtgdrpantek said:


KHAS kpd yg “percaya” sahaja…

“PADA aku sahaja”…kepada semua pembaca di dalam blog ini, kalian semua beruntung kerana ada pengetahuan yg tiada terdapat di blog lain, tapi terdapat di blog ini sahaja…cuma aku minta kalau kalian suka nak faham semua apa yg aku tulis di sini, hendaklah kalian berlapang dada dan gunakanlah fikiran yg positif!…
SEPERTI yg “xylon” katakan yakni – “Raja2 Melayu melalui wakilnya Sultan Mizan (ketika menjadi Agong) , telah meminta emas tersebut dikembalikan dlm bentuk US Dollar. Ianya perlu dihantar ke sebuah bank yg berpusat di China . Sebab itulah Lehman Brother telah menjadi muflis beberapa tahun yg lalu, sebab mereka tak mampu utk membayar jumlah tersebut . Sekarang nie, Rothschild cuba main isu ini dgn menjatuhkan harga emas pula.”
DI sini kita harus faham dan persoalkan, siapakah atau pihak manakah yg “membuka jalan” kepada majlis raja raja MELAYU melalui wakilnya yakni agong ke “”13″” (mizan jujur!), menuntut kembali segala harta MELAYU yg tersimpan di luar negara itu dari pihak rothschild dan vatikan?…sangatlah mustahilnya majlis raja raja MELAYU dan raja raja dunia yg lainnya “dapat” menuntut semula semua harta ini dari pihak rothschild jika ianya tidak di beri peluang dan ruang oleh satu pihak yg “lebih berkuasa” dari mereka!!!…perkara inilah yg aku cuba khabarkan kepada kalian semua selama ini!…bukan hanya membuka jalan untuk majlis raja raja MELAYU sahaja, malah untuk semua keturunan raja raja “sebenar” di dunia sekarang ini!…sebelum ini perkara itu dirahsiakan dari pengetahuan keturunan raja raja MELAYU dan raja raja dunia lainnya kerana mereka mahu menguasai dunia dan mereka berjaya menguasainya utk sekelian lama!…hinggalah didatangkan tuhan “satu pihak” dari kelompok keturunan “MELAYU malaysia” ini utk memikul “amanat tuhan” bagi menuntut kembali segala harta raja raja dunia tersebut!…di sini jelas sekali bahawa “pengetahuan” tentang segala aset dan dana raja raja dunia yg “disembunyikan” selama ini oleh pihak rothschild dan vatikan itu telah dikembalikan semula kpd yg berhak oleh “rabb” sekelian alam itu melalui utusannya (grand master ii @ khalifah dunia baru ke 2)!…
KENAPA pula kita meminta emas tersebut dikembalikan dalam bentuk matawang us dollar dan bukannya dalam bentuk emas fizikal?…sedangkan nilai jumlahnya sangatlah besar!…apa tujuannya grand master ii melalui orang orangnya berbuat demikian?…jawapannya ialah kerana mahu menjatuhkan nilai matawang us dollar seterusnya nilai matawang dunia lainnya yg terikat dgnnya…dgn cara inilah maka kita dapat “runtuhkan penjajahan” rangkaian empayer kewangan dan ekonomi rothschild di seluruh dunia melalui “sistem perbankan” yg sedang berlaku sekarang ini!…
PERSOALAN lain pula ialah kenapa kita mengguna pakai bank yg berpengkalan di negara china dan bukannya bank di malaysia?…jawapannya ialah kerana kuasa ketenteraan dan kepentingan ekonomi yg ada pada negara china yg amat digeruni oleh negara negara besar lainnya termasuklah usa dan sekutunya…sekiranya kita mengguna pakai bank yg berpengkalan di malaysia, sudah tentu permintaan itu tidak akan dilayan oleh rothschild malah malaysia akan diugut dgn tindakan ekonomi dan ketenteraan dari proksinya yakni usa dan sekutunya!…sebab itulah kita mengguna pakai “suara” dari negara china!!!…kerana lambakan dana dlm sistem perbankan china ini lah maka kita lihat hari ini negara china seolah olah seperti kuasa baru kewangan dan ekonomi dunia utk menggantikan usa…sebenarnya bukanlah mereka tetapi si empunya dana yakni MELAYU malaysia itu atau pun negara MELAYU malaysia NUSANTARA…heheee…
KITA harus berbangga dgn kuasa dan kelebihan yg kita miliki itu…sesungguhnya kita MELAYU malaysia sedang MENJAJAH dunia melalui sistem aset dan kewangan dunia yg kita diberi mandat oleh tuhan utk mentadbir uruskannya!!!…penjajahan kita termasuklah negara china dan negara negara “taiko” lainnya sekarang ini!…ianya sama seperti penjajahan empayer rothschild ke atas dunia sebelum ini tetapi tidak serupa wajahnya (kita tidak menjajah jiwa umat!)…yakni penjajahan dunia melalui kuasa aset dan kewangan di dlm sistem perbankan dunia!…ingat lagi tak cherita aku pasal duit syiling itu?…maka itu kita lihat negara china cukup baik dalam menjaga hubungan diplomatik dgn kita, termasuklah isu ketenteraan di perairan negara…
ADAKAH pihak rothschild mampu mengalahkan kita dgn cara menurunkan harga emas dunia melalui “world gold council” atau dari mana mana saluran yg sah lainnya kalau ada?…jawapan aku ialah mereka tidak mampu utk mengalahkan kita melalui cara tersebut!…kerana apa?…kerana kita memiliki simpanan emas dunia yg terlalu mega jumlahnya, baik yg telah “dinampakkan” mahupun yg maseh belum “dinampakkan” (ahmad albab yg punya lah!) lagi atas faktor faktor keselamatan dan juga kerana faktor belum tiba masanya untuk dilambakkan di pasaran emas dunia (world gold council sedang dicuci sekarang ini!)!!!…
RASANYA dgn penjelasan ini, kalian semua akan dapat faham dan percaya kenapa selepas ini nanti negara negara di dunia akan ditadbir urus semula oleh raja raja dan bukannya oleh rakyat jelata sepertimana sistem pemerintahan dan pentadbiran dunia sekarang ini, melalui pilihan raya umum!…salah satu sebab utamanya ialah kerana raja raja di dunia skrg ini sudah kembali memegang kunci kekayaan dunia di bawah kuasa kunci grand master ii itu!…sebab itulah kenapa ada pihak dikalangan orang orang politik sedang cuba sedaya upaya sekarang ini utk menghalang ianya dari berlaku!!!…

BEGITULAH serba ringkas cheritanya…kalau ada salah silap itulah yg telah ditentukannya utk menjaga keselamatan kita semua!…kpd shah paskal, kalau tulisan aku ini “salah” maka tolong padamkan dari blog engkau ini, ya!…t.k….heheeee…

36 comments:

  1. Good job pada yg mengusahakan blog ini..moga2 ramai yg mendapat manfaatnya Inshaallah aminn
    Julia

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nak cuba tanyo kek mano julia ni ha..tgk ip....negara melayu astronesia(new zealand) ado ni...ok welcome julia. ni tgh tggu tanggo battery, tun faisal, melayu, bibo dn lain2 yg stay tune frekeunsi yg samo. Tapi klu ado yg alin mcm maha...dtg lah....kih kih kih.

      Delete
    2. aku admin. tuan ADDP, nanti dia tambah klu ada apa2 yg lain.

      Delete
    3. ok tuan...roger :) mano yg lain nie..nanti saya hello2 kat lelain melalui email.

      Delete
  2. Berita terbaru dari The Voice of Russia http://voiceofrussia.com/news/2013_10_16/Obama-ready-to-sign-bipartisan-deal-reached-in-senate-white-house-2901/

    ReplyDelete
  3. kalau tak boleh link..taip ajer kat google website nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. uik...julia xleh buka ler. klu dpt wat kan ringkasan mlalui shorten url http://ll.my

      Delete
    2. ok julia dh dpt dah. ni ringkasannya http://ll.my/shutdown1

      Delete
  4. bro....bolih ker aku letak link ni kat blog affuan-dana hj jasman....aku nak diaorang baca semua ni.....sbb kat sana gamai yg dah binggung mengenai dana akhir zaman ni.....

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. sori...typo xjadi masalh. teruskan bandar muar.

      Delete
    2. Ok aku nak masuk add blogspot ni.....moga2 gamai lagi org kunjungi sini

      Delete
  6. hari ni 17okt2013 dateline pd us. Klu xselesai....."world financial armageddon" akn berlaku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selesai dah hari ni..debt ceiling 16.7 trillion...wahha ado dlm voiceofrussia website. selamattt :)

      Delete
  7. paling best baca tentang obamacare will be more affordable with goverment subsidies..terngango la puak2 dajjal kapitalis hehehe. Sila ke http://voiceofrussia.com ya..saya ni malas nak copy paste hehe

    ReplyDelete
  8. bro, militaryofmalaysia tk blh lagi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Limit pengunjung. Tak leh ramai sgt nanti jem

      Delete
  9. wow ptg tadi jam 6 jumlah pageview cuma 987 skg sudah 1387 page view....dlm masa 6 jam sudah ada 400 page view....tahniah tuan ADDP

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke kalau nk ranking tu cepat naik senang je... tekan F5 banyak2 kali... naik lah nombor tu... tapi apalah gunanya kalau mesej x sampai pada org lain...

      Delete
  10. Tahniah Tn ADDP. Semoga pengunjung terus meningkat.

    ReplyDelete
  11. kepada semua, betulkan niat dan ikhlaskan diri..pesanan secara tak langsung dari Tuan ADDP yg sebenar. Sebarang persoalan silalah terus berhubung dengan Tuan ADDP yg sebenar dia alamat email di atas.Barakallah..semoga semua beroleh manfaat.
    maafkan saya
    Julia

    ReplyDelete
  12. ado raso nk tanya yg sulit, bole lah hubungi trus dgn ADDP. Ada apa info yg leh dkongsikan, bkongsilah kek sini. Bandar muar, apo pkombangan...he he he?

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog affuan-hj jasman dah sunyi sepi......mungkin gamai dah berhijrah kat sini agaknya....

      bandar muar

      Delete
  13. Berita terbaru...voiceofrussia website..Yuan China melonjak2 naik...mano tak melonjak heheh dah dilambakkan dana melimpah kek sano..Alhamdulillah satu persatu apa yg dikhabarkan ADDP terbukti berlaku satu persatu...Berita US let go juai abis bunker2 military aset kat middle east..dah dapat bantuan dana kenalah ikut cakap GM2 jadi budak baik hehe.happy reading dan selamat mengkaji.
    julia

    ReplyDelete
  14. eden dah sampai,,,, teruskan update,,,,eden akan baco semuo satu per satu....hehehehe

    bibo

    ReplyDelete
  15. Apa cerita terbaru..akudtgdrpantek

    ReplyDelete
  16. ada info lg... maybe kawan ADDP kut...

    http://insanberdakwah.blogspot.com/2013/10/spekulasi-melayu-bangkit-2013.html

    Baru-baru ini, presiden dari china datang ke putrajaya, ya sebuah negara kecil Malaysia dikunjungi oleh presiden dari China yang kononya bakal menjadi kuasa dunia?????? PM kita bersetuju untuk berkerjasama "beri pinjam" dalam bentuk pelaburan kepada negara cina sebanyak RM511 billion!!
    Orang china akan menangis sekirannya mereka tahu!!! kuasa dunia bukan berada di tangan orang cina lagi...

    ReplyDelete
  17. "ado raso nk tanya yg sulit, bole lah hubungi trus dgn ADDP" tuan admin,mcm mana nk hubungi tuan? - Q

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh berhubung terus melalaui e-mail akudtgdrpantek@gmail.com

      admin

      Delete
    2. terima kasih, saya pun ada sesuatu untuk diajukan...agak penting jjugak..

      Delete
  18. PERGHHH..,RELATED ABIS DGN YG NI.......

    Wan Solehah al-Halbani said...

    Salam,

    1. British telah melantik seorang Melayu dpd Riau (keturnan Daeng) sebagai Temenggung di Johor Baru dgn membelakangkan Sultan Johor yg asal dan sebenar yg bertakhta di Muar. Anakanda belaiu telah dilantik oleh British sebagai Temenggung dan kemudian sebagai Maharaja Abu Bakar, yg memerintah Johor. Kemudian beliau ditabalkan oleh British sebagai Sultan Johor yg baru. Sultan Johor yg sebenar disihkan. British telah memberi gelaran Tengku kpd Sultan dan seluruh kerabat johor.

    2. Apabila Sultan Selangor mangkat , British tabalkan menantunya, iaitu Abdul Samad sebagai Sultan Selangor yg baru. Beliau bukan keturunan Raja Selangor. Sultan Samad telah membantu British untuk menjajah Selangor dan juga diberi gelaran Tengku kpd Baginda dan seluruh kerabat Selangor. Orang-orang Melayu di bawah pimpinan Raja Mahadi telah memberontak menentang British dan setelah 40 tahun berjuang akhirnya beliau ditawan dan dibunoh di Singapura. Dalam perang menentang orang-orang Melayu Selangor, British telah di bantu oleh Sultan Samad, Yap Ah Loy dan seluruh kaum Cina serta di bantu oleh orang-orang Melayu dpd Kedah (Tengku Kudin) dan Pahang (angkatan bendahara Wan Ahmad).

    3. Sultan Kedah dpd keturunan Merong Mahawangsa disingkirkan oleh British dan Siam. Pada mulanya British iktiraf Sultan Ahmad Tajuddin (Raja Kota Setar, bukan Raja Kedah) sebagai Sultan Kedah yg baru. Kemudian British tabalkan seorang pembesar Kedah dpd Kuala Muda, Kedah, sebagai Sultan Kedah yg baru , iaitu Sultan Abdul Hamid dgn diberi gelaran Tengku oleh British. Hamid membantu British untuk menjajah Kedah.

    4. Empat negeri Melayu - Patani, Legor, Satun dan Weng diberi oleh British kpd Siam.

    5. Sultan Kelantan dpd keturunan Merong Mahawangsa disingkirkan oleh British dan digantikan oleh Long Senik dgn mengambil gelaran Sultan Muhammad ke 2 dan diberi gelaran Tengku oleh British. Pada 1915 Tok Janggut pemberontak Melayu Kelantan dibunoh oleh British dgn bantuan dpd Sultan Kelantan.

    6. Sultan Trengganu dpd keturunan Merong Mahawangsa diturunkan takhta dan British telah melantik seorang Habib dpd Johor sebagai Sultan Trengganu yg baru dan diberi gelaran Tengku. Bagi pihak British, Sultan Trengganu telah menghantar orang-orang Melayu (orang-orang Sultan) untuk memerangi pemberontak Melayu, Haji Abdul Rahman Limbong di Ulu Trengganu. Setelah dua tahun berperang Rahman Limbong berjaya ditangkap dan berakhirlah perjuangan Melayu dan Trengganu selamat di bawah British.

    7. Sultan Pahang yg asal dan sebenar di Chenor disinghkirkan oleh British dgn digantikan oleh Bendahara Wan Ahmad di Pekan. British melantik Wan Ahmad sebagai Sultan Pahang dgn diberi gelaran Tengku. British berjaya menghalau pemberontak Melayu yg terdiri dpd Datok Bahaman, Tok Gajah dan Mat Kilau keluar dpd Pahang dgn bantuan dpd Sultan Pahang. Pahang dijajah oleh British dgn bantuna Sultan Pahang.

    8. Begitulah juga keadaannya di Perak, Negeri Sembilan dan Perlis - kesemua Sultan dilantik oleh British. Kesemua Raja-Raja Melayu yang sebenar dahulu adalah bergelar Raja , bukan Tengku. Tengku adalah dpd British yg berasal dpd Aceh. Padahal Raja dan seluruh kerabat Aceh sendiri tidak bergelar Tengku.

    Biarpun mereka ini adalah sah dpd keturunan Nabi saw kita ataupun tidak - itu tidak penting. Perkara yg amat penting yg perlu diketahui dan diakui oleh kita semua adalah bahawa :

    A) Raja-Raja Melayu adalah ditabalkan sebagai Sultan-Sultan oleh British dan mereka bukanlah dpd keturunan Raja-Raja Melayu yang asal dan sebenar;

    B) Kesemua Sultan kita adalah takibarut British yg membantu British dalam menentang para pemberontak Melayu dan kini mereka ini adalah talibarut Yahudi.

    Jangan kita jadi buta dan dayus wahai kaumku!

    ReplyDelete
  19. Wan Solehah al-Halbani

    Lubok Terua, Temerloh, PAHANG DM


    Salam kpd anda semua,

    1. Orang-orang Melayu di Johor Baru bangkit memberontak terhadap penjajahan British di bawah kepimpinan si Bongkok Tangjung Puteri. Pemberontakan ini dgn mudah saja dipatahkan oleh British. Raja-Raja Melayu Johor yg dilantik oleh British adalah talibarut British.

    2. Sultan Pahang menentang pemberontakan orang-orang Melayu Pahang tetapi menyokong British. Mereka (Raja-Raja Melayu Pahang) membantu British utk menjajah Pahang.

    3. Dalam pemberontakan orang-orang Melayu Trengganu terhadap kekuasaan British, para pemberontak yg diketuai Haji Abdul Rahman Limbong berperang dgn askar-askar British yg hampir kesemuanya adalah terdiri dpd orang-orang Melayu. Mereka ini (askar-askar British) adalah dikerah oleh Sultan Trengganu utk berperang bagi menyokong pihak British dan menentang para pemberontajk Melayu.

    4. Sultan Kelantan menentang Tok Janggut dan para pemberontak Melayu tetapi menyokong British utk menjajah Kelantan.

    5. Sultan Abdul Samad menyebelahi British utk memerangi para pemberontak Melayu Selangor yg diketuai Raja Mahadi. Turut membantu British di Selangor adalah angkatan perang Cina yg diketuai Yap Ah Loy, dan angkatan-angkatan perang yg terdiri dpd orang-orang Melayu yg masing-masingnya dihantar oleh Sultan Pahang dan Sultan Kedah.

    6. British membunoh Sultan Perak yg memerintah di Berus dan mereka melantik Sultan Perak yg baru. Kesemua Sultan Perak adalah dpd keturunan Sultan yg dilantik oleh British sehingga sekarang. Mereka menyokong British dan menentang para pemberontaj Melayu.

    7. British dan Thai telah membunoh Sultan Kedah di Lembah Bujang dan melantik Sultan Kedah yg baru. Sultan Ahmad Tajuddin dan Sultan Abdul hamid yg kedua-duanya adalah dilantik oleh British, membantu British utk menjajah Kedah.

    Apa yg jelas di sini ialah penjajah British adalah dibantu oleh Raja-Raja Melayu yg dilantik oleh mereka (British) untuk menjajah Tanah Melayu dan Raja-Raja Melayu ini juga menentang para pemberontak Melayu. Daulat Tuanku!
    4 minutes ago · Like
    Julio Castello Wan Solehah al-Halbani said...

    Raja-Raja Melayu sekarang bagi negeri-negeri Kelantan, Trengganu, Pahang dan Johor adalah dpd keturunan Tun Seri Lanang, talibarut British yang menulis Sejarah Melayu. Tun Seri Lanang adalah dpd keturunan mamak dpd India dan bukan dpd mana-mana keturunan Raja-Raja Melayu. Sejarah Melayu yg kononnya ditulis oleh beliau adalah pembohongan dan penipuan British.

    Raja-Raja Melayu bagi negeri-negeri Perlis, Kedah, Perak dan Selangor adalah kesemuanya talibarut British dan dilantik oleh British. Mereka bukanlah Raja-Raja Melayu yg asal dan sebenar. Raja Negeri Sembilan adalah dpd keturunan Raja yg asal dpd Minangkabau, Sumatera.

    Semua Raja-Raja Melayu menyokong British dalam menentang para pemberontak Melayu di Tanah Melayu.

    SAPE NK JAWAB SEMUA TU..??


    ReplyDelete
  20. From

    insanberdakwah.blogspot.com/2011/03/raja-raja-melayu-adalah-keturunan-nabi.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Market Oracle